СБПШ участва на среща между превозвачи и синдикати

Споделете в :
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

 

На 31.01.2019  в централата на КНСБ се проведе среща между представители на работодателски организации и синдикати от транспортния бранш. На срещата присъстваше и министъра на транспорта  Росен Желязков. От страна на работодателите присъстваха само от СМП – (Съюз на Международните Превозвачи) – Йордан Арабаджиев и представител на БСТ – (Българска Стопанска Камара) – Жасмина Саръиванова. Синдикатите бяха представени от Пламен Димитров-КНСБ , Екатерина Йорданова-СТСБ , Господин Иванов – СБПШ и техните екипи.

Акцентите в разговоря бяха актуалното развитие по пакет Мобилност 1 и възможностите за повишаване на осигурителните прагове при трудовите договори на шофьорите. Министър Росен Желязков увери всички, че правителството прави всичко възможно да се защити българския бизнес и да не се стига до загуба на работни места. Бяха обсъдени възможностите за повишаване на основната заплата в бранша , както и правото на сдружаване на шофьорите в компаниите от сектора.

Засега 7 февруари 2019  се явява ключова дата по пакет Мобилност 1. Тогава председателите на политическите групи в ЕП ще вземат решение ,  дали да се гласува предложението в пленарна зала.

Поредицата от срещи между синдикати и работодатели ще продължат след тази дата. По предложение на Пламен Димитров – КНСБ , в следващата среща ще бъде поканен финансовия министър Владислав Горанов и други работодателски организации-които са партньори в социалния диалог.

 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.